mypinkbutter

mypinkbutter

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Σπαγγέτι με κιμά και λαχανικά




Μια ιδανική συνταγή για να ''ξεγελάσουμε'' τα παιδιά να φάνε  λαχανικά χωρίς να το καταλάβουν αφού είναι τριμμένα και κρυμμένα μέσα στη σάλτσα του κιμά...

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο ζυμαρικά σπαγγέτι(ο,τι νούμερο προτιμάμε)
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο(μια φορά περασμένο)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε κυβάκια
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί ή χυμό πορτοκάλι
400 γρ. χυμό ντομάτας με μια πρέζα ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
αλατοπίπερο
1 κ.γλ. ρίγανη
λίγο νερό απ' αυτό που βράζουν τα μακαρόνια(περίπου 1 φλυτζ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και κατόπιν τα σουρώνουμε(κρατώντας ενα φλυτζάνι απο το νερό που έβρασαν)χωρίς να τα ξεπλύνουμε ομως..βάζουμε λίγο λαδάκι να κάψει στην κατσαρόλα που είχανε βράσει και τα τσιγαρίζουμε ελάχιστα.Ρίχνουμε λαδάκι σ'ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε το κιμά και τον καβουρδίζουμε καλά να πάρει χρώμα,έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και συνεχίζουμε το καβούρδισμα για λίγα λεπτά.Βάζουμε το τριμμένο καρότο και το σκορδο και σβήνουμε με το κρασάκι(ή με τον χυμό πορτοκάλι).Μόλις εξατμιστεί το κρασί βάζουμε και την κανέλα,τον χυμό ντομάτας,το αλατοπίπερο,την ρίγανη και το νεράκι.Βράζουμε για 5',έπειτα αφαιρούμε την κανέλα και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε την σάλτσα στα σπαγγέτι και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.


Ονειρεμένη τάρτα σοκολάτας

Αυτήν την τάρτα την πρωτοέκανα πριν κάποια χρόνια....συναντώντας την εντελώς τυχαία στις ''Συνταγές της παρέας'' απο τότε την αγαπήσαμε οικογενειακώς και για τον λόγο αυτό την επιλέγω να μου κάνει...ποδαρικό. Πάμε να δούμε την συνταγή....




ΥΛΙΚΑ:

Για την τάρτα θα χρειαστούμε:

Για την βάση:

20 μπισκότα digestive
120 γρ. βούτυρο
70 γρ. κουβερτούρα

Για την γέμιση:

150 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα(καραμελωμένο)
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

Επικαλυψη:

1 κρέμα γάλακτος 250-300 ml
Λίγη τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για την βάση τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι.Σε μπεν μαρί ή σε κατσαρολάκι(σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία)λιώνουμε την κουβερτούρα με το βουτυράκι και αφού γίνουν λίγο χλιαρά τ' ανακατεύουμε με το μπισκότο και το στρώνουμε στην βάση απο μια ταρτιέρα ή απο μια φόρμα δαχτυλίδι και το πατάμε καλά  με τα χέρια μας και την τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.

Για την γέμιση βράζουμε το κουτάκι με το ζαχαρούχο όπως είναι χωρίς να το ανοίξουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει(το νερό να σκεπάζει το κουτάκι καθ' ολη την διάρκεια του βρασίματος) και το βράζουμε για 3 ώρες(εγώ το βράζω στην χύτρα με το που ανέβει η βαλβίδα χαμηλώνω την φωτιά στο 1 και βράζω για μισή ώρα).Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μετά προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για λίγο.Ρίχνουμε την γέμιση πάνω στην τάρτα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και να κρυώσει.

Επικάλυψη:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ με προσοχή να μην μας κόψει.

Συναρμολόγηση:

Βγάζουμε την τάρτα απο το ψυγείο και την καλύπτουμε με την σαντιγύ,απο πάνω ρίχνουμε τις νιφάδες σοκολάτας...και έτοιμη!!!!!