mypinkbutter

mypinkbutter

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Γλυκό ψυγείου με τσουρέκι και κρέμες προφιτερόλ



Ένα πεντανόστιμο γλυκό...που σε κερδίζει με την πρώτη μπουκιά! Στην αρχή νιώθεις το αφράτο και σιροπιαστό τσουρεκάκι με την άκρως χαρακτηριστική του γεύση, μετά έρχεται η βανιλένια και  γεμάτη γεύση της κρέμας πατισερί και τέλος η γκανάζ σοκολάτας απογειώνει και ολοκληρώνει τη νοστιμιά του  γλυκού αυτού....


ΥΛΙΚΑ:

Ένα τσουρέκι 400-450 γρ

Για το σιρόπι :

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλας (προαιρετικά)

Για την κρέμα πατισερί :

3 κούπες γάλα
6 κρόκους
3/4 κούπας ζάχαρη
60 γρ. κόρν φλάουρ
1 1/2 κ.σ. βούτυρο
3 κ.γ. υγρή βανίλια ή 3 βανιλίνες

Για την γκανάζ σοκολάτας :

200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κόβουμε σε χοντρές φέτες το τσουρέκι και το βάζουμε σε πυρέξ και το σιροπιάζουμε.
Για την κρέμα: βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι το γάλα να βράσει, και σ' ένα μπώλ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν ένα λεμονί χρώμα, τότε προσθέτουμε και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε. Μόλις δούμε πως το γάλα πάει να βράσει ρίχνουμε το 1/3 τους γάλακτος στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε όλο μέσα στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ( μόλις σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια είναι έτοιμη η κρέμα μας ) . Αφαιρούμε απο την φωτιά προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο. Την ρίχνουμε πάνω απο το τσουρέκι και την καλύπτουμε με μια μεμβράνη για να μην πιάσει την αντιαισθητική πέτσα ( η μεμβράνη να ακουμπάει πάνω στην κρέμα ).Την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Για την γκανάζ: ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, βάζουμε σ ένα μπωλ την κουβερτούρα ψιλοκομμένη μαζί με το μέλι, λίγο πριν πάει να βράσει η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε στην σοκολάτα, αφήνουμε να σταθεί 1 λεπτό και ανακατεύουμε με σύρμα και την αφήνουμε να χλιαρύνει.
Μόλις σφίξει η κρέμα του γλυκού μας και χλιαρύνει και η γκανάζ, ρίχνουμε την γκανάζ πάνω στο γλυκό μας να πάει παντού και τοποθετούμε στο ψυγείο.








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου