mypinkbutter

mypinkbutter

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τα πιο τέλεια τυροπιτάκια



Η πιο υπέροχη ζύμη για τυροπιτάκια...εξωτερικά είναι τραγανά και εσωτερικά είναι αφρός!!!!


ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη:

1 κιλό αλεύρι ( μπορεί να πάρει και λιγότερο εξαρτάται το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε )
1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα χλιαρό
1 φύτζάνι νερό χλιαρό
3 αυγά ( ελαφρώς χτυπημένα )
50 γρ. μαγιά νωπή
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1κ.γ. αλάτι

Για την γέμιση:

800 γρ. φέτα
2 αυγά
2-3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Για την επιφάνεια: ( προαιρετικά)

1 αυγό χτυπημένο αραιωμένο με 2-3 κουταλιές νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε την ζάχαρη και 3 κ.σ. απο το αλεύρι σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε λίγο να ανέβει η μαγιά (5'-10'). Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, τ' αυγά, το λάδι το αλάτι και λίγο λίγο το αλέυρι ( όσο πάρει απο 800 γρ μέχρι 1 κιλό ) μέχρι ν' αποκτήσουμε μια ζύμη αφράτη και εύπλαστη. Σκεπάζουμε το μπώλ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30-40 λεπτά.Σ' ένα άλλο μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Μόλις περάσει ο χρόνος αναμονής για το ζυμάρι, το παίρνουμε και το χωρίζουμε στα 3 και το κάθε κομμάτι στα 4 αρα θα έχουμε  12 κομμάτια ζύμης, το κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και το χωρίζουμε σε 6-8 λωρίδες ( ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε). Βαζουμε στην κάθε λωρίδα 1 κ.γλ. γέμιση, πιάνουμε τις 2 άκρες τις λωρίδας και πάμε τα δάχτυλα μας μια αριστερά μια δεξιά ( δηλαδη την αριστερή γωνία της λωρίδας δεξιά και την δεξιά αριστερά) συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το τέλος της λωρίδας μέχρι να σχηματιστεί ένα τριγωνάκι. Κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες λωρίδες και για τα υπόλοιπα μπαλάκια του ζυμαριού. Βάζουμε τα τυροπιτάκια μας σε μεγάλο ταψί με λαδόκολα, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τ' αδήνουμε να φουσκώσουν λίγο άλλα 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα για ψήσιμο αν θέλουμε τ' αλείφουμε μ' ένα χτυπημένο αυγό αραιωμένο με 2-3 κουταλιές νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν γύρω στα 15 λεπτά.












Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου