mypinkbutter

mypinkbutter

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Λαζανάκι με κοτόπουλο λαχανικά και κρέμα



Το πιάτο αυτό το πρωτοέφτιαξα πέρυσι και απο τότε το αγαπήσαμε....Ένα μόνο θα πω..απο τα νοστιμότερα για μένα πιάτα με ζυμαρικά...με το κοτόπουλο να παραμένει ζουμερό,τα λαχανικά να τα αισθάνεσαι και με την καπνιστή πάπρικα να σκάει στον ουρανίσκο και να δίνει την τελική πικάντικη πινελιά....


ΥΛΙΚΑ

500 γρ. λαζανάκι
2 φιλέτα στήθη κοτόπουλου σε μπουκίτσες
3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
300 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

Για την μαρινάδα του κοτόπουλου:
2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα ( στα σ/μ αν δεν βρούμε βάζουμε απλή πάπρικα)
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου με όλα τα υλικά για την μαρινάδα και τ' αφήνουμε για 2 ώρες. Έπειτα βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν ( μόλις βράσουν τα σουρώνουμε απλά ) και ταυτόχρονα σε άλλο βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λαδάκι να κάψει και καβουρδίζουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου μέχρι να ψηθούν καλά μέχρι μέσα με προσοχή όμως να μην χάσουν τα υγρά τους και στεγνώσουν. Τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι,τις πιπεριές και το σκόρδο να μαλακώσουν λίγο ( να κρατάνε ελαφρώς ) και να πάρουν ωραίο χρώμα και μετά σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ξαναβάζουμε τις μπουκίτσες μέσα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μόλις δέσει η κρέμα αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα μακαρόνια και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου