mypinkbutter

mypinkbutter

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Δίχρωμη καλοκαιρινή δροσιά



Ένα απόλυτα καλοκαιρινό γλυκό που θα προσφέρει μοναδική δροσιά στον ουρανίσκο σας. Η συνταγή είναι της Σόφης Τσιώπου ,με δική μου παραλλαγή το οτι δεν έβαλα φρυγανιές και τις αντικατέστησα με σαβουαγιάρ και μίκρυνα λίγο την ποσότητα του σιροπιού γιατί μου ήταν αρκετό για να βρέξω τα σαβουαγιάρ. Δοκιμάστε το!

ΥΛΙΚΑ

20 σαβουαγιάρ

Σιρόπι :
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμό μισού λεμονιού
1 βανίλια

Κρέμα βανίλια:
1 λίτρο γάλα
80 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
6 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια

Κρέμα βύσσινο :
1 λίτρο χυμό βύσσινο (αν δεν θέλουμε βύσσινο μπορούμε να βάλουμε φράουλα ή ο,τι χυμό μας αρέσει)
80 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
8 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την κρέμα,εγώ στο βύσσινο έβαλα 9 γιατί δεν είναι τοσο γλυκός χυμός)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ' ένα πυρέξ στρώνουμε τα σαβουαγιάρ, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 2 λεπτά (απο την στιγμή του βρασμού αρχίζουμε να μετράμε) και το ρίχνουμε με κουτάλι πάνω απο τα σαβουαγιάρ.
Για την κρέμα βανίλια : βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να δέσει. Την ρίχνουμε καυτή πάνω απο τα σαβουαγιάρ και την καλύπτουμε με μεμβράνη ( να ακουμπάει πάνω στην κρέμα η μεμβράνη) για να μην πιάσει την αντιαισθητική πέτσα και μόλις χλιαρύνει την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει λίγο.
Για την κρέμα βύσσινο : βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ομοίως με την κρέμα βανίλια βράζουμε μέχρι να δέσει ανακατεύοντας με σύρμα, μόλις σχηματιστούν φουσκάλες είναι έτοιμη. Την ρίχνουμε πάνω απο την κρέμα βανίλια και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου